Yapısal Off-road Girişim Kursu
18 Mart 2021

Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanemiz,  20 Mart 2021 Cumartesi günü Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek.  Çok nadir görülen ve özel teknikler gerektiren hastalığı olan hastalara, Türkiye’de kendi alanında tecrübeli doktorların da katılımıyla operasyonlar yapılacak ve bu operasyonlar canlı olarak yayınlanacaktır. Böylece, bu tür hastalara nasıl müdahalenin yapılacağı, Türkiye genelindeki tüm doktorlara ayrıntılı olarak anlatılacaktır.

Bu toplantının planlama amacı bu alanda söz sahibi olan hocaların deneyimlerinin diğer meslektaşlarıyla paylaşılmasıdır. Kursta, 5 hastanın tedavi edilmesi planlanmış olup, her hasta ile ilgili ayrıntılı bilgiler verilecek, hangi tedavi yönteminin hastaya daha faydalı olacağı tartışılacak, tedavi yönteminin nasıl uygulanacağı gerek işlem öncesi gerekse işlem anında ayrıntılı olarak anlatılacaktır.

Off road; hem arazide yol almak, hem de yarışmak olarak algılanmaktadır. Karadeniz Bölgesi eşsiz doğal güzellikleri yanında zorlu doğasıyla off road için çok uygun bir bölgedir. Kursa konu olan hastalıklar hem rutin dışı ve zor hastalıklar olması, hem de birden fazla doktor ve uzmanlık alanına ihtiyaç duyulmasını gerektirdiği için böyle bir isim düşünülmüştür.

Bu sene ilkinin gerçekleştirileceği ve Türkiye’de ilk olacak bu toplantının bundan sonra her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Toplantının planlanmasında büyük emekleri olan, başta Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Kemal Uzun’a, Kurs Direktörü Prof. Dr. Levent KORKMAZ’a teşekkür ediyoruz.

TRABZON İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

of-road 2.jpg