Sürmene Devlet Hastanesi Yeniden ''Dijital Hastane'' Oldu
11 Mart 2022

2019 yılında Dijital Hastane Seviye-6 (HIMSS EMRAM STAGE 6) kriterlerini yerine getirerek İlimizde ilk “Dijital Hastane” olan hastanemiz 3 yıllık validasyon süresinin dolması nedeniyle 11 Mart 2022 tarihinde gerekli şartları yerine getirerek yeniden “Dijital Hastane” unvanı almaya hak kazanmıştır.

Sağlık Bakanlığı, Medipol Üniversitesi ve HIMSS Avrupa işbirliğiyle yürütülen dijital hastane sertifikasyon çalışmaları kapsamında HIMSS Akreditasyon yetkilileri tarafından 11.03.2022 tarihinde online ortamda ziyaret edilen Hastanemizin 6. Seviye Dijital Hastane kriterlerini taşıdığı ve yeniden sertifika almaya hak kazandığı bildirildi. Böylece İlimizde revalidasyon işlemini başarıyla tamamlayan ve ikinci kez “Dijital Hastane” unvanı alan ilk hastane olduk.

Sağlık hizmet sunum kalitesini artırma, tıbbi hataları önleme, hasta ve çalışan güvenliğini en üst düzeyde sağlama gibi birçok konuda büyük faydalar sağlayan “Dijital Hastane” uygulaması hepimize
hayırlı olsun.

Op. Dr. Osman YOLOĞLU