Hastanemizde Afet Planı Kapsamında Tahliye Tatbikatı Gerçekleştirildi
01 Nisan 2022

Hastanemiz Afet Planı Tahliye Tatbikatı; Sağlık Tesisimiz ve Trabzon Büyük Şehir Belediyesi  Sürmene İtfaiye Şefliği ortaklığı ile gerçekleştirildi.  Tatbikatta; hasta transferinin nasıl yapılacağı, gerekli tıbbi müdahalelerin nasıl uygulanacağı konuları uygulamalı olarak işlendi.

B blok 5. katta  sebebi belirlenemeyen yangın sonucunda çıkan yoğun gaz nedeniyle hastalara tahliye kararı verilmiş olup; oksijen destekleri sağlandıktan sonra itfaiye ve kurtarma ekiplerince bir hastanın yangın merdivenleri kullanılarak yatay tahliyesi, bebek hastanın ise itfaiye aracıyla kurtarma tahliyesi sağlanmış,  tedavi ve bakım için Acil Servise teslim edilmişlerdir. Yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alınmıştır. Olayın başlangıcından itibaren harici trafik akışı ve hasta naklinin yönetimi güvenlik personellerinin desteği ile sağlanmıştır.

Başarılı bir şekilde gerçekleşen tahliye tatbikatının ardından Başhekimimiz Op. Dr. Osman YOLOĞLU katılımcı tüm personellerimize ve itfaiye erlerine özverilerinden dolayı teşekkür ettiler.

• afet7.jpg
  • afet5.jpeg