Sürmene Devlet Hastanesi Tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası Nedeniyle Organ Bağış ve Bilgilendirme Stantı Kuruldu.
08 Kasım 2022

Organ Bağış Haftası nedeniyle hastanemiz tarafından Sürmene Soğuksu Mahallesinde kurulan stantımızda organ bağışının önemini anlatmak, organ bağış bilincini geliştirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla broşür ve afişlerle bilgilendirme yapıldı. Organ bağışında bulunmak isteyen gönüllülerin talepleri stantta görevli çalışanlarımız tarafından form doldurularak kabul edildi.

Organ bağışı, 18 yaşından büyük bireylerin bilinçli bir şekilde ve özgür iradesiyle, organlarının bir veya bir kaçını başka hastaların tedavisinde kullanılması adına bağışlanmasına denmektedir.  Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak bağış yapılır. Günümüzde bağışların yüzde 80’i canlı bireylerden,  kalan yüzde 20’si ise kadavra vericilerden elde edilir.

Organ bağışı organ bekleyen hastalarımız için umuttur. Tüm vatandaşlarımızı gönüllü organ bağışçısı olmaya davet ediyoruz.

• organ bağışı kapak..jpg
  • organ bağışı 1..jpg