Sürmene Devlet Hastanesi Olarak “HIMSS EMRAM Seviye 6” Belgesini Almaya Hak Kazanarak Trabzon’un İlk Kağıtsız ve Dijital Hastanesi Olduk
06 Mart 2019

SÜRMENE DEVLET HASTANESİ “DİJİTAL HASTANE” OLDU

Sürmene Devlet Hastanesi, yenilenen kriterlere göre 2019 yılında Dijital Hastane Seviye-6 (HIMSS EMRAM STAGE 6) kriterlerini yerine getirerek ilimizde 'Dijital Hastane' unvanı almaya hak kazanan ilk hastane oldu.

Sağlık Bakanlığı, Medipol Üniversitesi ve HIMSS Avrupa işbirliğiyle yürütülen dijital hastane sertifikasyon çalışmaları kapsamında HIMSS Akreditasyon yetkilileri tarafından 04.03.2019 tarihinde ziyaret edilen Sürmene Devlet Hastanesinin 6. Seviye Dijital Hastane kriterlerini taşıdığı ve sertifika almaya hak kazandığı bildirildi.

“Yeni kriterlere göre ilimizde seviye 6’yı alan ilk hastane”

Sürmene Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Osman YOLOĞLU; “HIMSS EMRAM Seviye 6 süreci başlangıcında, gerekli yazılımsal ve donanımsal ihtiyaçlarımızı belirleyip, eksiklerimizi tamamlayarak sistemimizi kurduk. Personellerimize gerekli eğitimleri verdik. Hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra belge için başvuruda bulunduk. Yapılan yerinde değerlendirme sonrasında belgeyi almaya hak kazandık. HIMSS 6 Dijital Hastane Belgesini almanın ve böyle kaliteli bir sistemi değerli halkımızın hizmetine sunabilmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kapsamda hazırlanma sürecinde desteklerinden dolayı Trabzon İl Sağlık Müdürlüğüne, emeği geçen büyük özveri ve gayret ile çalışan tüm personellerimize teşekkür eder, belgemizin hastanemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ederiz. Bu sistemle birlikte, sağlık bakım hizmetlerinin kalitesini geliştirme, medikal hataları önleme ve hastalara uygun tedavi verilmesi gibi birçok konuda büyük faydalar sağlanmaktadır. 2018 yılında HİMSS Seviye 6’nın kriterleri değiştirilmiş ve daha zor hale getirilmiştir. Hastanemiz bu zor ve yeni kriterlere göre ilimizde seviye 6'yı almayı hak etmiş olan ilk hastanedir” dedi.

HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society) sertifikası ile hastanelerde muayene işlemi sonrası doktoru tarafından yataklı tedavi kararı alınan hastaların, hastaneye yatışından itibaren taburcu oluncaya kadar kendilerine uygulanan sağlık hizmetlerinin tamamı dijital ortama kaydediliyor. Kâğıt kullanımı ortadan kaldırılıyor. Hastaların tedavi takibi tamamen dijital ortamda gerçekleşiyor. Sistem doktor ve hemşirelerin tedavi sırasında hata yapmalarının önüne geçerek, hasta memnuniyeti ve güvenli tedavi hizmetinin tam anlamıyla hayata geçmesini sağlıyor.